Wegdromen
aan de
amstel

De Amstel en het omliggende Amstelland zijn al eeuwenlang een geliefde plek. Voor de een om te wonen, voor de ander om te recreëren. Of om te werken. In de 16e eeuw vestigden rijke Amsterdammers hun buitenplaatsen aan de Amstel om langs de waterkant te dagdromen. Rembrandt van Rijn trok vaak het Amstelland in op zoek naar interessante beelden en composities om deze later uit te werken in zijn schilderijen. 

Amstel Eiland ligt midden in de natuur, maar ook in de directe nabijheid van aangename levendigheid. Ouderkerk aan de Amstel is bijna letterlijk op steenworpafstand. Een welkom gemak voor culinaire liefhebbers: op vijf minuten van huis vindt u hier vier restaurants met een vermelding in de Michelingids; Ron’s Gastobar Indonesia, Jamie van Heije, De Kruidfabriek by Lute en iets verderop De Voetangel. 

Maar u vindt er ook Loetje aan de Amstel en Brasserie Paardenburg. Sterrenzaken zijn er voldoende in de omgeving; Tante Koosje en ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, De Nederlanden in Vreeland en een flink aantal in Amsterdam. Vanzelfsprekend kunt u in Ouderkerk aan de Amstel ook terecht voor een supermarkt en een drogisterij.

Brandstores, modewinkels, cadeaushops, foodspecialisten, wijnspeciaalzaken, parfumerieën, juweliers, woonwinkels; op om en nabij een kwartiertje rijden van Amstel Eiland zijn er tal van mogelijkheden om lekker te shoppen in het winkelhart van Amstelveen of in het Groot Gelderlandplein in Amsterdam Buitenveldert. En wie toch even de stad in wil, de P.C. Hooftstraat is op slechts 25 minuten rijden.

Ouderkerk aan de Amstel. Ouderkerk aan de Amstel

Een exclusieve Toplocatie

Amstel Eiland is bijzonder gunstig gelegen; midden in de natuur en toch in de directe nabijheid van alle voordelen die de Randstad biedt.

De dorpskern van Ouderkerk aan de Amstel ligt op vijf minuten rijden met de auto, met de fiets doe je er een minuutje langer over. Het centrum van Amstelveen is een kwartiertje rijden, de Amsterdam Zuidas is nog geen 20 minuten en Utrecht 35 minuten. De belangrijkste autosnelwegen, de A2 en de A9, bieden een snelle ontsluiting naar alle windstreken van het land. En als u verder weg wilt, geen probleem: Schiphol Airport is ook binnen een kwartiertje bereikt. 

Medische voorzieningen zijn ook in de directe nabijheid voorhanden. In de buurt zijn meerdere huisartsenposten aanwezig, het Amstelland Ziekenhuis en het Amsterdam Medisch Centrum bevinden zich op een klein kwartiertje rijden.